پس از روزهای کمنوسان شاخص سهام در ایام نوروز، معاملات این هفته بورس پرتلاطم دنبال شد. به نظر میرسد روند قیمتها در بازار ارز توجه بورسبازان را به خود جلب کرده و سهامداران بر اساس نوسان نرخ دلار، خرید و فروشهای خود را در بورس تنظیم میکنند.
معاملات فرابورس ایران طی روز گذشته در حالی پایان یافت که نقدینگی قابلتوجهی در بازار بدهی به گردش درآمد. به نظر میرسد نیاز به نقدینگی در روزهای پایانی سال منجر به فشار عرضه اوراق مزبور و در نتیجه رشد بازدهی آن شده است.
بازار بدهی در روز گذشته میزبان دو مرحله دیگر از اوراق اسناد خزانه اسلامی بود. با عرضه این اوارق شاهد افزایش گردش نقدینگی در این بازار بودیم. از سوی دیگر، سهامداران با عقبنشینی خود در سمت تقاضای سهام در فرابورس، زمینه را برای افت ۶/ ۲ واحدی شاخص کل این بازار فراهم کردند تا به این ترتیب، آیفکس در سطح ۱۰۹۹ واحد قرار بگیرد.
بازار سهام در حالی معاملات روز گذشته را با کاهش ۱۲۹ واحدی (۱۳/ ۰ درصدی) شاخص کل سپری کرد که این افت میتواند هشداری به سیاستگذار ارزی باشد. بسته کنترل التهاب ارزی با پیشنهاد سود سپرده ۲۰ درصدی از روز شنبه بهعنوان آخرین راه حل مهار نوسان دلار در شرایطی اشاره شد که گامهای بعدی برای به ثمر نشستن این اقدام اهمیت ویژهای پیدا میکنند.
حجم پایه پولی در پایان آذر ماه با ۱۰.۹ درصد افزایش نسبت به اسفند ماه سال ۹۵ و رشد ۱۷ درصدی در ۱۲ ماه منتهی به آذر ماه امسال به ۱۹۹ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان رسیده است.
مدیر اداره بررسی ها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی گفت: این بانک حَسَب وظایف قانونی که برای ثبات اقتصادی قائل است ممکن است در بازار طلا ورود کند و نمونههای آن در سالهای ۹۰ و ۹۱ اتفاق افتاد.
عمده ترین اهداف سیاست پولی در اقتصاد به مواردی همچون تسریع رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال کامل، تثبیت سطح عمومی قیمتها و ایجاد تعادل در موازنه پرداختهای خارجی محدود می شود.
یک کارشناس با بیان این که سرمایهگذاری بر روی دلار و ارز خارجی مطلوب نیست، گفت: نقدینگی کشور از ۵۰۶ هزار میلیارد تومان در شهریور ۹۲ به ۱۳۹۰ هزار میلیارد تومان در شهریور ۹۶ رسید، یعنی طی ۴۸ ماه نقدینگی کشور ۲۷ برابر شد.